Vorming

Eslabonsocial: een toekomst voor iedereen.
De tweede pijler van vzw Eslabonsocial is Vorming. Hiermee wilt de organisatie kennis en ervaring op zoveel mogelijk manieren doorgeven. Zo ondersteunt  Eslabonsocial ‘Mujeres de Lucha’ in de krottenwijk ‘Cristo del Consuelo’. Deze organisatie, ‘Moeders van de Strijd’ in het Nederlands, probeert ervaring en kennis door te geven van generatie op generatie. Zo organiseren de vrouwen een naailes, een kookles en stellen ze een computerzaal met internet ter beschikking. Het klaargemaakte eten gaat naar de kinderen en bejaarden van de krottenwijk. Daarnaast stelt de vzw een lokaal voor de kinderopvang van ‘Mujeres de Lucha’ ter beschikking, waaraan ouders hun kinderen van twee en drie jaar toevertrouwen. Op deze manier kunnen ze zelf gaan werken. Deze kinderopvang is erkend door het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, waardoor de vrouwen die er werken ook een loon krijgen. Voordien werd het loon van de moeders van de kinderen gedeeld met de oppassers. Ook in de bejaardenwerking van ‘Mujeres de Lucha’ kunnen de senioren van de krottenwijk samenkomen en genieten van activiteiten zoals dansen, rekenen, muziek maken en knutselen.

Tenslotte ondersteunt Eslabonsocial een kookplaats en een bedrijfje waar er enkele mannen valse plafonds maken. Door hen het ambacht aan te leren en hen geld te lenen om materiaal aan te kopen, kunnen de eigenaars na verloop van tijd op hun eigen benen staan. De lening die ze aangaan bij Eslabonsocial moeten ze terug betalen, maar zonder rente. Dit bewijst wat er echt belangrijk is voor de mensen van de krottenwijken: leer hen vis vangen, in plaats van hen vis te geven.


Top
Home

© 2016-2017 Martijn Bosmans – All rights reserved

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s