Wie is Wie?

Vzw Eslabonsocial heeft twee belangrijke takken: Fundación Eslabón Social Ecuador en vzw Eslabonsocial België. De Belgische tak van Eslabonsocial werd opgericht in maart 2008 door een groep mensen die de projecten in Ecuador bezocht hadden en heel graag hun steentje wilden bijdragen. De Ecuadoraanse tak is opgericht in Ecuador en is actief in Guayaquil, Ecuador met alle projecten die je op deze pagina kan terugvinden. Hieronder vind je enkele portretten van de mensen die in Ecuador hun steentje bijdragen voor vzw Eslabonsocial.

_mg_6755

Guy Mennen, president van vzw EslabonsocialSamen met Henry Bolaños Rentería de ‘founding father’ van vzw Eslabonsocial. Met zijn grenzeloos optimisme en doorzettingsvermogen wint hij elk hart voor zich en heeft hij maar één doel voor ogen: iedereen een eerlijke kans op geluk geven.

_mg_7781
Henry Bolaños Rentería, medeoprichter van vzw Eslabonsocial. Henry is opgegroeid in de krottenwijk ‘Cristo Del Consuelo’ en weet wat het is om in armoede te leven. Hij wilde zijn familie en vrienden niet in de steek laten en richtte daarom samen met Guy Mennen vzw Eslabonsocial op.

_mg_7232
Geovanni Caicedo Bolaños zorgt ervoor dat ‘Casita Belga’ er steeds piekfijn uitziet. Geovanni woont in ‘Jardines Del Salado’, de volkswijk waar ‘Casita Belga’ gelegen is, en zet zich alle dagen met hart en ziel in voor Eslabonsocial.

_mg_7251Fernando Bolaños Renteria is de broer van Henry en woont samen met zijn vrouw Isabel Martinez Leon in ‘Casita Belga’. Fernando is dé doe-het-zelver van Eslabonsocial bij uitstek en knapt elk klusje op in en rond ‘Casita Belga’. Daarnaast verzet hij heel wat werk in de appartementen waar binnenkort enkele dakloze gezinnen terecht kunnen.

_mg_6760
Isabel Martinez Leon is de vrouw van Fernando en maakt van ‘Casita Belga’ een thuis voor elke gast. Deze Spaanse keukenprinses verwent iedereen in de ‘Casita’ met heerlijke maaltijden en houdt het vrijwilligershuis van Eslabonsocial kraaknet.

_mg_7238Isabel wordt hierbij bijgestaan door Grace Sanchez Renteria, een 23-jarige studente psychologie die bijklust in ‘Casita Belga’ om haar studies te betalen. Grace zet dagelijks haar beste ‘cleaning-skills’ in om alle kamers van ‘Casita Belga’ piekfijn te houden.

_mg_7821Diego (links) en Danny (rechts) vind je steevast terug op de Haciënda, de boerderij van Eslabonsocial. Deze ijverige jongens zetten zich dagelijks met volle overgave in om alle gewassen op de boerderij te onderhouden. Daarnaast verzorgen zij de varkens, koeien en kippen op de boerderij en zijn ze enthousiaste baasjes voor de honden Lunes en Tyson.

_MG_8328
Dr. Ricardo Alvarado (rechts), bijgestaan door zijn collega Dr. Felipe (links), is de man waar de bewoners van ‘Cristo Del Consuelo’ terecht kunnen met hun gezondheidsproblemen. Eén keer per week kunnen deze mensen gratis op doktersbezoek bij Ricardo. Daarnaast kunnen ook de boeren die rond de Haciënda wonen terecht bij Dr. Ricardo.

_mg_7185
Sahily Castillo is het creatieve brein van Eslabonsocial en geeft haar muzikaal talent door aan de jongeren van ‘Jardines Del Salado’. Naast pianoles, geeft Sahily ook artistieke workshops zoals ‘graffiti-art’.

_mg_7034
Sebastian Luna hoort bij Eslabonsocial sinds het prille begin in 2001. Vandaag werkt hij samen met Diego en Danny op de Haciënda, waar hij het dagelijkse werk in goede banen leidt.

_mg_7256
Rosita Cordova neemt een groot deel van het nodige papierwerk van Eslabonsocial voor haar rekening. Als advocate, zorgt ze ervoor dat alles wat de organisatie doet strookt met de Ecuadoraanse wetgeving.

_mg_6901
Tyson is de hond van Diego en zorgt voor de veiligheid op de Haciënda. Deze trouwe viervoeter kreeg na de aardbeving van 16 april 2016 een snel-cursus om mensen onder het puin op te sporen. Na zijn levensreddende werk werd Tyson geëerd door de Ecuadoraanse overheid.

Top
Home

© 2016-2017 Martijn Bosmans – All rights reserved