Landbouw

Werken op de ‘Haciënda’
De ‘Haciënda’ is een boerderij van tachtig hectaren groot waar Eslabonsocial op een duurzame manier voedsel voorziet voor alle projecten van de vzw. In 2016 kon Eslabonsocial, na een grote lobby-actie bij de overheid, een irrigatiebuis aanleggen vanuit een meer, om zo water te voorzien voor de verschillende velden van de ‘Haciënda’. Dankzij deze waterleiding staan er naast koeien, varkens en kippen ook maniok, rijst, citroengrassen, ananassen, enzovoort op deze velden. Niet alleen Eslabonsocial  profiteert van dit water. 47 arme boeren uit de omgeving kunnen eveneens hun gewassen besproeien en hun gronden vruchtbaar houden. Dit irrigatiekanaal heeft vele levens gered en is dan ook één van de succesverhalen van Eslabonsocial.

 

Top
Home


© 2016-2017 Martijn Bosmans – All rights reserved

2 gedachtes over “Landbouw

 1. Ikzelf ben medewerker bij Pidpa, die via de prov. Antwerpen het waterproject mee ondersteunt. We zijn volgende week in Ecuador, een gezinsreis. Is het mogelijk de juiste locatie nog te bezorgen van het waterreservoir die nu gevoed wordt door de nieuwe persleiding. Als het kan, zouden we daar graag even passeren ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Geert!
   Super dat jullie het waterreservoir graag willen bezoeken in Ecuador! Geef je even je e-mailadres door aub? Dan bezorg ik je de contactgegevens van Guy Mennen, de verantwoordelijke van het project. Met hem kan je ter plaatse afspreken.
   Alvast bedankt en veel plezier op jullie reis!
   Vriendelijke groeten,
   Martijn

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s