Welkom bij Eslabonsocial!

Eslabonsocial, een schakel tussen kansarmen en kansrijken.
Eslabonsocial is een Belgisch/Ecuadoraanse vzw in de bruisende metropool Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Eslabonsocial betekent letterlijk ‘sociale schakel’, en dat is exact wat de organisatie wil zijn: een schakel tussen kansarmen en kansrijken. Dit doet de vzw op drie verschillende terreinen of pijlers: Gezondheid, Vorming en Landbouw en dat op een ecologisch verantwoorde manier.

Wat doet Eslabonsocial?
Zo ondersteunt Eslabonsocial enkele bedrijfjes in ‘Cristo del Consuelo’, een krottenwijk van Guayaquil, met financiële middelen en kennis. Door een renteloze lening aan te gaan, zijn deze mensen na verloop van tijd in staat om hun eigen boterham te verdienen. Verder organiseert ‘Mujeres de Lucha, een plaatselijke organisatie die Eslabonsocial ondersteunt, een kinderopvang en kunnen de bewoners er op doktersbezoek op kosten van Eslabonsocial. In 2016 gaf Eslabonsocial 47 boeren de toegang tot drinkbaar water om hun gewassen te besproeien en hun vee te onderhouden. De organisatie heeft verder een eigen boerderij, de ‘Haciënda‘, waar op een milieuvriendelijke manier maniok, rijst, citroengras, ananassen, meloenen en pompoenen worden geteeld en varkens, koeien en kippen worden gehouden. Jongeren zonder toekomst krijgen hier een tweede kans en verdienen een eerlijk loon in ruil voor hun werk op deze ‘Haciënda’.
De nodige opbrengsten hiervoor worden, behalve door sponsors, ook gegarandeerd door het vrijwilligershuis ‘Casita Belga‘ en de studentenkoten ‘Tante Bert‘. Eslabonsocial streeft ernaar om op een duurzame manier fondsen te verwerven om de toekomst van haar projecten veilig te stellen. Meer informatie over al deze projecten vind je verder op deze pagina terug.

Geef de mensen geen vis, maar leer hen vissen. Dát is het motto van Eslabonsocial.

Wie graag nog meer leest over Eslabonsocial en haar projecten kan ook terecht op www.eslabonsocial.be en www.casitabelga.be/projecten.html

Wie graag Eslabonsocial steunt, kan dat op het rekeningnummer BE94 9791 5364 8914.

Bedankt!


Top
Home 

© 2016-2017 Martijn Bosmans – All rights reserved

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s